Salt la conținut

Ghid de frumusețe naturală

          În Grecia Antică cele mai frumoase femei erau considerate cele care aveau o piele deschisă la culoare, un ten curat și părul roșcat. Din păcate, doar 2% din populația planetei are un ten normal, cu un echilibru perfect între nevoile pielii și secreția glandelor sebacee și sudoripare. Dacă nu te numeri printre acești norocoși și îți dorești să știi cum să obții un ten luminos, radiant, ferm, plin de vitalitate, atunci acest articol este pentru tine.

         Și fără să exagerăm, îți spunem din capul locului că oricine poate obține un ten sănătos și luminos, atât timp cât urmează anumiți pași.

         Puțini dintre noi conștientizează că frumusețea pielii sau a tenului este și un indicator de sănătate. Pielea vorbește despre noi fără a avea nevoie de cuvinte. Un ten cu acnee sau o piele cu psoriazis poate trăda un mod de viață stresant sau o alimentație necorespunzătoare. Un ten cu pori dilatați sau multe riduri, poate trăda o alimentație bogată în zahăr sau o lipsă de hidratare adecvată. Iată ce trebuie să știi pentru a obține tenul la care visăm cu toții.

         În primul rând, este obligatoriu să îți cunoști tipul de ten. Fără acest pas nu vei ști niciodată ce produse să folosești, ce alimente să consumi, la ce te poți expune sau ce proceduri cosmetice poți urma sau nu. Îți poți identifica tipul de ten și acasă, urmărind anumite aspecte, însă certitudinea și o analiză 100% corectă le vei avea întotdeauna de la o cosmeticiană.

          În al doilea rând, o dată identificat tipul de ten, este necesar să cunoști ce tip de produse poți folosi și care sunt ingredientele prietenoase cu pielea ta. Nu există pe piață un produs benefic tuturor.  

          Hai cu noi în culisele specialiștilor dermato-cosmetici să te ajutăm să îți identifici corect tenul.

Pasul 1. Uită-te la culoarea și aspectul pielii tale. Observă dacă este un aspect lipsit de vitalitate, palid, cu o culoare galbenă sau este lucios, cu secreții de sebum, pete de pigmentare sau dimpotrivă, sănătos, cu aspect normal.

Pasul 2. Treci buricul degetelor pe față și observă cum se simte. Este mai degrabă aspră sau este netedă? O piele netedă indică un nivel de hidratare optim, o piele aspră indică deshidratare. Dacă împingi cu latul degetelor se fac mici riduri, cu un aspect creponat? Atunci ai o certitudine că pielea ta nu este hidratată atât cât are nevoie.

Pasul 3. Ciupește obrazul sau împinge cu buricul degetelor obrazul. Cât de repede revine pielea la forma inițială? Cu cât revine mai repede, cu atât pielea ta are o elasticitate mai bună. Dacă a fost destul de ușor să împingi degetul în obraz sau dacă degetul a intrat rapid, destul de adânc in obraz, înseamnă că tonusul pielii tale nu este atât de ridicat.

Pasul 4. Observă dacă pe linia bărbiei simți mici chisturi prin trecerea degetelor de pe o parte pe alta a mandibulei și trage pielea de pe lateralele bărbiei pentru a observa tonusul și elasticitatea acesteia.

Pasul 5. Starea porilor se poate observa de multe ori cu ochiul liber, însă doar o cosmeticiană poate vedea cu adevărat dacă anumiți pori sunt încărcați, chiar dacă ei nu sunt dilatați sau dacă sunt prezente firicele mici de vase de sânge premergătoare cuperozei sau orice alte inestetisme prezente pe față. Orice por încărcat cu sebum poate duce la un aspect de piele groasă, aspect lucios, lipsit de vitalitate sau chiar acnee. Mergând la cosmetică poți obține un diagnostic corect al tenului tău, examenul cu lupa întregind examenul vizual și palpator de mai sus. 

 

             Există mai multe tipuri de ten. În funcție de ce ai observat, îți poți încadra tenul în următoarele categorii:  ten normal, ten uscat, ten gras, ten mixt, ten matur.  

             Dacă pielea ta are un aspect sănătos, nu este lucioasă, nu este uscată, nu prezintă pori dilatați sau pori încărcați, atunci faci parte din rândul norocoșilor cu ten normal. Atenție! Tenurile normale tind să devină tenuri uscate o dată cu înaintarea în vârstă. De aceea este important să folosești produse care să te ajute la menținerea hidratării pielii.

             În gama noastră vei găsi Cremă hidratantă 24 h.  Îmbogățită cu ulei de măsline organic, aloe vera, extract de castravete, vitamina E, provitamina B5 și proteine de grâu hidratează pielea și împiedică pierderea apei. Are o consistență mai grasă, fiind potrivită și pentru tenurile uscate.

             Tenul matur este considerat științific tenul de peste 40 ani. Pentru un ten matur, este esențială crema de noapte. Cum procesul de îmbătrânire determină o încetinire a procesului de regenerare, o cremă de noapte bine aleasă te va ajuta să îi oferi tenul tău regenerarea și hidratarea de care are nevoie în perioada de refacere.

              Descoperă crema de noapte 3 în 1, cu un efect triplu: hidratare, regenerare și revitalizare. Untul de shea hidratează și protejează pielea, în timp ce ulei de măsline organic și extractul de miere revitalizează și regenerează pielea, protejând-o de radicalii liberi.  

              Daca ai observat pori dilatați, un aspect lucios pe zona T a feței, dar pe lateralele obrazului ai pielea uscată, ai un ten mixt. Zona T este reprezentată de frunte, nas, bărbie, gât și decolteu. Pentru acest tip de ten, îți recomandăm produse care să te ajute să elimini sebumul de pe zona T și care să îți hidrateze restul feței.

             Caolinul  sau argila albă este unul din ingredientele care absoarbe sebumul. Îl vei găsi în masca noastră de față cu extract de lavă vulcanică. Tot în compoziția măștii vei găsi și aloe vera. Fiind o plantă care s-a adaptat mediului arid, aloe vera  este cea care ajută la captarea și păstrarea apei, îmbunătățind nivelul de hidratare al pielii.  Masca de față cu extract de lavă vulcanică vine la pachet și cu uimitoarele ingrediente: extract din frunze de viță de vie, ulei de argan, vin roșu, ulei din sâmburi de struguri, extract din sol vulcanic, ulei de măsline organic. Toate acestea asigură hidratare și regenerare. În plus, pentru o exfoliere fină, am utilizat o pudra din sâmburi de măsline. Credem cu tărie că nu vei regreta dacă o încerci.  

           Nu uita ca după utilizarea ei sau a oricărei măști exfoliante să folosești întotdeauna o cremă care să îți hidrateze pielea.

           Dacă ai observat că pielea ta se descuamează în mod fin și continuu, simțindu-se aspră la atingere, ai un ten uscat. În piele există nouă tipuri de ceramide. Ele împiedică pierderea apei din piele. De aceea, este recomandat să utilizezi o cremă hidratantă, îmbogățită cu lipide similare celor din piele: trigliceride, ceramide, squaleni etc și cu uleiuri hidratante precum uleiul de măsline, uleiul de cocos, jojoba, untul de shea sau uleiul din germeni de grâu bogat în vitamina E. Dar și mai important este să identifici motivul deshidratării. Poate fi genetic, cauzat de o alimentație deficitară, bogată în zahăr sau de o hidratare insuficientă.

             Din gama Olive Era poți încerca Serumul pentru față cu ulei de măsline organic și extract de caviar. Extract de caviar este un elixir deja consacrat în industria cosmetică. Putem spune ca extractul de caviar le are pe toate: antioxidanți, vitamine, proteine și lipide, fiind un puternic antioxidant, regenerator, dar și hidratant în același timp.  Totuși, serumul nostru te va surprinde și datorită celorlalte ingrediente fantastice: extract de rodie, vitamina E, ulei de cocos, alantoina, extract de armurariu, aloe vera, extract de iarbă roșie și peptide pentru fermitate. În plus, intră rapid pe piele și nu încarcă tenul. Dacă nu te-am convins noi, pe paginile noastre de social media @instagram olive_era_ro și @facebook olive_era_ro vei gasi review-urile clientelor noastre.

 

             Situația se complică în cazul in care pe zona T ai porii dilatați și încărcați, iar pe lateralele obrazului pielea se descuamează. Asta înseamnă că ai un ten mixt, iar tenul tău se luptă cu excesul de sebum în zona T și cu lipsa hidratării în restul feței.

             Interesant este că ambele zone ale feței, deși reacționează diferit, au aceeași nevoie: de o hidratare corespunzătoare. Obiectivul tău în acest caz este să reduci sebumul din zona T și să obții hidratarea necesară, atât în zona T, cât și pe restul feței.

             Și haide să ne uităm pe rând la aceste nevoi.  Știai că sebumul se acumulează în exces tocmai pentru că pielea ta nu este suficient hidratată? Este ca o reacție de apărare a pielii. Creează în plus ceea ce ar trebui să primească. Reducerea sebumului și implicit a porilor dilatați se poate realiza hidratându-te corespunzător, utilizând creme și măști de față cu ingrediente care absorb sebumul, dar ulterior să și hidrateze pielea. Atenție, cremele nu trebuie să fie grase, bogate în lipide, lipidele făcând parte din compoziția sebumului pielii.

             De partea cealaltă, dacă restul feței se descuamează, adică rămân bucăți fine de piele pe față, ca o mătreață sau simți pielea aspră la atingere, atunci înseamnă că în această zonă îți lipsesc lipidele care se află în compoziția barierei naturale a pielii și ajută păstrarea hidratării. Ce poți face în acest caz? O parte a feței necesită cremă fără lipide și cealaltă parte, cremă cu lipide. Un paradox, nu?

            Să nu uităm că ambele zone necesită hidratare. De aceea, noi recomandăm o vizită la cosmetolog. Prin tratamentele care îți vor fi realizate, se va diminua sebumul din zona T, echilibrând în același timp hidratarea pielii și pe celelalte zone ale feței. Nu există alte variante de diminuare a sebumului. Doar o bună cosmeticiană te poate ajuta, iar apoi când echilibrarea tenului și refacerea barierei de apărare a pielii a fost refăcută, vei putea să realizezi o întreținere sănătoasă, de acasă. Tenul mixt poate fi și o combinație între o zonă T grasă și restul tenului normal. Și pentru acest tip de ten reducerea sebumului și hidratarea corespunzătoare este cheia.

           Și da, baby skin există! Pentru fiecare dintre noi, atât timp cât ne cunoaștem tipul de ten și știm să alegem produsele potrivite.

           Pentru și mai multe sfaturi legate de beauty, wellness and spa, nu uita să urmărești blogul nostru.

 

Cu bucurie,

OLIVE ERA RO™ Team