Salt la conținut
Sărbătorim împreună! 🎉 Weekendul cu reduceri! -15% off🎁. Reducerea va fi vizibilă la finalizarea comenzii, în coșul de cumpărături.

Magda Lemnaru - Coaching transformațional

Ne face o deosebită plăcere să vă prezentăm povestea Magdei Lemnaru, Professional Certified Coach ICF, Leadership Certified Trainer, Stress Management & Change Facilitator,  Xpress Coaching. Magda își dedică activitatea transformării persoanelor care îi accesează programul. Dacă îți dorești să conștientizezi ce părți ale vieții tale sunt trăite pe pilot automat, cum poți gestiona stresul și mai presus de orice, cum te poți bucura de întâmplările din viața ta, profesională sau personală, atunci  acest articol este pentru tine. 

După o experiență de peste 19 ani în mediul corporatist și poziții de management, Magda a ales calea antreprenoriatului și în prezent are propriul business de training și mentoring, colaborând cu traineri, coachi și consultanți de top în vederea creării și livrării celor mai de impact experiențe de învățare și transformare. Până în prezent a livrat peste 12.000 ore de training și peste 800 de ore de coaching. Cu o ingeniozitate instinctivă, Magda personalizează programul ei, Back on track, în funcție de nevoile fiecărui client. Te simți ascultat și valorizat de la prima întâlnire, iar sesiunile de mindfulness sunt doar câteva dintre surprizele frumoase care te așteaptă și îți schimbă viața prin programul ei.

Olive-era.ro: Dragă Magda, ne poți spune care a fost momentul-cheie care a schimbat traseul tău profesional de la statutul de angajat la cel de profesionist independent?

Magda Lemnaru:    ”Momentul cheie”, ceea ce a declanșat hotărârea mea de începe călătoria pe cont propriu, a fost clipa în care am realizat că nu mai pot continua în acel mod. Mintea, corpul, întreaga mea ființă au urlat: ”până aici!”

Nu mai reușeam să văd un drum împlinitor pentru mine dacă continuăm la fel. Simțeam un prea mare gol interior, deși, ”la suprafață” totul era ”perfect”: job-ul, dorit de mulți, banii, programul de lucru.Nu mai găseam sens, motivație, mai mult, sănătatea s-a șubrezit. Mi-am spus: ”asta e ultimul tren, dacă nu urci, vei rămâne în gara deznădejdii”, așa că, am urcat. 😉

Cu speranța, cu dorința imensă de a face o diferența și să contribui ”for real” la well-being-ul semenilor mei. Nu am ”sărit în gol” (deși, așa s-a văzut din exterior), acumulasem 19 ani de experiență, în companii de renume, de unde am luat cu mine expertiză în design și livrare training, coaching profesionist, relaționare & vânzare produse și servicii, project management.

Am simțit că am instrumentele necesare, nu doar teoretice, cât mai ales practice și că le pot împărtăși mai departe, să vin în sprijinul corporatiștilor (ei au fost primul meu target 😊) pentru a depăși stresul și epuizarea cronică, atât de cunoscute în mediul lor.

Olive-era.ro: Ce te-a inspirat să îți dedici energia pentru a ajuta echipele și indivizii să-și recapete încrederea și implicarea și să depășească stresul și epuizarea?

Magda Lemnaru:  Ce m-a motivat?

Propria experiență! Am trecut prin burn-out, iar după ce am depășit momentele grele și mi-am luat ”învățătura” necesară, mi-am propus să-i ajut pe cei care se confruntă cu simptome de stres/oboseală cronică. Dacă nu dăm atenție acestor simptome, vor afecta, în timp, toate ariile vieții, mai mult, ne pot îmbolnăvi. Ne trezim ”peste noapte” cu gastrite, ulcere, boli cardiace sau câte altele. Boli făcute ”pe sistem nervos”.

Că să ne recăpătăm încrederea și implicarea la job, e necesar, mai întâi, ca noi să fim bine. Să ne observăm, să ne explorăm și apoi să adresăm acțiuni specifice.

Olive-era.ro:   Care sunt unele dintre cele mai frecvente provocări cu care se confruntă echipele și indivizii când vine vorba de încredere, implicare și stres la locul de muncă?

 Magda Lemnaru: Trăim (alte) vremuri ale schimbării. Pandemia a condus către noi paradigme ale gândirii. Nu mai e suficient un loc de muncă, ci unul care ne aduce satisfacție, în care să ne exprimăm identitatea și în care să creăm conexiuni autentice. La acestea, se adaugă mobilitatea, de a munci ”remote”, nu doar din birourile organizației.

În plus, viziunea, misiunea, valorile companiei, sunt repere care îi pot motiva pe angajați să atingă obiectivele, atât timp cât le este transferată încrederea că ei sunt cei care le materializează.

Cum se realizează asta? Prin crearea unui mediu potrivit creșterii, exprimării și monitorizării performanței. Fără micromanagement și șefi temători că ”li se va lua locul”. Altfel, consecințe precum, stresul, non-angajamentul sau neimplicarea, devalorizarea organizației și a propriului rol, respectiv, neatingerea obiectivelor, sunt la un pas distanță.

Olive-era.ro:   Fiecare companie are cultura sa organizațională, fiecare echipă dinamica proprie. Cum adaptezi abordarea pentru a răspunde nevoilor unice ale clienților tăi prin cei trei R ai programului de succes ”Back on Track”?

Magda Lemnaru: Înainte de toate este necesar să știi cum stai. Ceea ce se numește în cultura companiilor, diagnoză organizațională. Se identifica ”istoria”, ce s-a făcut, ce impacteaza prezentul, atât pozitiv, cât și comportamentele ”nesănătoase”. Ce e benefic să continuăm a face și ce trebuie (aici e cu ”trebuie”) să lăsăm în spate. Ceea ce se numește în programul meu, ”Back on Track”, etapa ”Recognize” (primul ”R”, prima luna).

Așadar, avem o imagine destul de clară asupra situației, după diagnoză. Odată ce apare conștientizarea asupra acțiunilor de urmat, luând din trecut ceea ce a fost de folos și lăsând acolo ceea ce nu mai face sens/nu mai ajută în prezent, ne punem focusul pe această ”trecere” și o facilităm.

Previzionăm și eventualele obstacole, pentru că ele vor veni și identificăm strategii de gestionare. Observăm ceea ce încă ”sabotează”, dar învățăm cum să nu mai ”hrănim” asta. Adică, etapă ”Refocus”, din programul ”Back on Track” (cel de-al doilea ”R”).

Odată ce ”am curățat terenul”, îl pregătim pentru o nouă ”însămânțare”.  Pe un teren fertil, poate crește o plantă sănătoasă, nu?

Este momentul reconstrucției, sădim obiceiuri/comportamente noi, aliniate identității fiecăruia/organizației, învățăm despre teoria obiceiurilor și ce face ca ele să se poată implementa, monitorizăm pașii/activitățile intermediare care vor conduce la atingerea obiectivului principal. Este etapă ”Rebuild” din program (cel de-al treilea ”R”).

Prin ”Recognize-Refocus-Rebuild”, organizația/individul își pot conștientiza parcursul, ce a funcționat, ce este nevoie să fie schimbat și cum anume se va întâmpla asta. Cu responsabilizare și angajament pentru acțiune. 😊

Olive-era.ro: Te rugăm să ne oferi câteva exemple de rezultate de succes sau transformări la care ai asistat ca rezultat al programelor propuse de tine.

Magda Lemnaru:  Programul ”Back on Track” durează 3 luni. În aceste 3 luni de lucru 1x1, respectiv, în urmă sondării etapelor din viața clienților, a factorilor care au generat momentul prezent și a identificării preluării unor mesaje nealiniate identității lor, clienții conștientizează:

  • comportamente disjuncte personalității lor (generatoare de stres și agitație în toate ariile viețîi),
  • ”cimentarea” unor credințe limitative în rețeaua neuronală
  • și părți ale unei vieți trăite pe ”pilot automat”, cu manifestarea din plin a sabotorilor interni.

Rezultatele vin din această conștientizare și au ca efect alinierea gândurilor și acțiunilor , în acord cu cine sunt (și nu cu cine li s-a spus că sunt!). Urmează ”dezvățarea” de ceea ce îi sabota și congruență cu propriul potențial; acest lucru a însemnat, schimbarea job-ului, pentru unii clienți, pentru alții, îmbrățișarea unei profesii liberale sau exprimarea cu curaj în fața șefului a lucrurilor nespuse și, astfel, reglarea poziționării; încrederea de a se înscrie și absolvi un curs care i-a dat posibilitatea unei cliente, să practice o meserie de mult dorită, în paralel cu job-ul de baza (în prezent, a și demisionat, câștigă mai mult din ce a început ca și hobby decât din profesia de baza, că să nu mai vorbim de satisfacția personală). Este îmbunătățit și modul de comunicare în cuplu, înțelegerea diferențelor și o nouă abordare a relaționării în cuplu, amplificarea împlinirii parteneriale

Învățarea și aplicarea instrumentelor și tehnicilor de gestionare a stresului duc la o nouă perspectivă asupra modalității de a-și conduce echipa și de a se conecta cu membrii ei și creșterea încrederii în propria persoană, în talentele și punctele forte asigură, astfel, o transformare de fond a ”dialogului” intern.

Olive-era.ro: Se spune că frumusețea vine din interior. Cum putem potența capitalul de frumusețe de care dispunem, astfel încât acesta să se vadă și în exterior?  

Magda Lemnaru:  Să definim ”frumusețea” – pentru mine, frumusețea înseamnă armonizarea părților din mine, acceptarea și integrarea ”umbrelor” și a ”luminii”, valorizare de sine, creștere, conexiune și, sigur că da, aspect îngrijit, cât mai proaspăt. 😊

Olive-era.ro: Deci, am putea spune: armonie interioară potențată de aspectul îngrijit. Cum poate ajuta gama de produse cosmetice OLIVE ERA™ într-un astfel de proces transformațional?

Magda Lemnaru: OLIVE ERA™ mă ajută să-mi păstrez acest ”look”, cu un plus de prospețime și tinerețe. Dacă cremele îmi răsfață tenul (așa mă simt, cu SPA-ul acasă!), balsamul de par îmi transformă părul rebel într-unul mătăsos, ca după un tratament la salon; iar mirosul de proaspăt se menține până aproape de următorul spălat.

Așadar, ”formula câștigătoare” pentru mine este să continui să-mi lucrez interiorul și  să mă bucur de aspectul fizic, îngrijit și pus în valoare. Caut mereu ingrediente naturale în produsele pe care le folosesc, iar OLIVE ERA™ mă răsfață la acest capitol.

Olive-era.ro: Există proiecte sau inițiative la care lucrezi actuale sau viitoare pe care dorești să le împărtășești cu noi?

Magda Lemnaru:  Da: să introduc instrumente din coaching în școli, licee, facultăți, astfel încât, copii de azi să devină adulți sănătoși, mâine.

Olive-era.ro: Îți mulțumim pentru frumoasele gânduri pe care le-ai împărtășit cu cititorii noștri.

More about Magda:

Magda Lemnaru Linkedin

Xpresscoaching

Despre burn-out si cum il putem evita- interviu cu Magda Lemnaru